Čokoláda s vysokým procentem kakaa

Kdo z nás by si rád občas nezamlsal. Někdo dává přednost bonbónům, další dortům a zákuskům. Ovšem čokoládě se snad žádná dobrota nevyrovná. Čokoláda má své příznivce mezi malými i velkými, bez rozdílu věku. Po čokoládě se však nemusíme jen olizovat.

Nejčastěji si čokoládu dopřáváme vnitřně. Ovšem, čokoláda nám přináší i užitek, když ji použijeme například v podobě zábalu, či masáže. Co si některý den udělat celý čokoládový? Vůni a smyslnost čokolády budete cítit ještě následující den. Všechny Vaše smysly si užijí a navíc bude Vaše pokožka vyhlazená a zpevněná.

Čokoládová masáž

Při čokoládové masáži se nabízí, že v příslušném kosmetickém salónu rozpustí tabulky čokolády, a pak Vám ji budou nanášet na tělo.

Klasickou tabulku čokolády si můžete dopřát sami. V kosmetických salónech však používají směs vysokoprocentního kakaového prášku spolu s olejíčkem, například mandlovým.

Čokoládová masáž krok za krokem

Objednali jste se na čokoládovou masáž? Pak si ji určitě vychutnejte plnými doušky. Při jakékoli masáži je více než dobré se uvolnit a oprostit se od starostí všedních dnů. S čokoládovou masáží Vám to půjde v podstatě samo. Čokoládová vůně Vás totiž naprosto dostane.

Peeling

Co Vás čeká při čokoládové masáži? Abyste mohli z kakaového prášku vyzískat co nejvíce, je třeba zbavit tělo odumřelých buněk. Nejprve tedy počítejte s jemným peelingem, který Vás zbaví veškerých odumřelých šupinek. Peeling je možné si nechat provést například cukrovou třtinou, kávou, jemnou mořskou solí aj. Informujte se v kosmetickém salónu, do kterého jste se objednali, co používají pro peeling.

Čokoládový zábal

Po osprchování se pak již budete moci těšit ze samotného čokoládového zábalu. Čokoládu Vám aplikují po celém těle. Aby Vám nebylo chladno, budete následně zabaleni do speciální fólie a následně ještě deky. A nyní nastává čas relaxace.

Jemná čokoládová masáž

Po uplynutí potřebné doby, se budete moci těšit ještě z jemné čokoládové masáže. Stále můžete relaxovat, vnímat vůni čokolády a jemných doteků masérky. Nemusíte mít vůbec obavy, že by se hnědá barva čokolády dostala na Vaše oblečení. Po čokoládové masáži se opět osprchujete. Na závěr Vás v některých kosmetických salónech ještě natřou vyživujícím olejíčkem, či tělovým krémem. Ze salónu budete odcházet plni euforie. A čokoládová vůně Vás bude ještě provázet po dlouhé hodiny. Nedostali jste po vší té čokoládě chuť na horkou čokoládu? Pak si ji můžete dopřát v některé restauraci, či si ji můžete připravit doma.

Účinky čokoládové masáže

A proč vůbec zajít na čokoládovou masáž? Jen kvůli smyslné čokoládové vůni? Kakaový prášek, který Vám bude aplikován na tělo, se může pochlubit celou řadou vitamínů, minerálů a antioxidantů. Vše pak pronikne do Vaší pokožky. Díky obsaženým látkám bude po zábalu a následné masáži Vaše pokožka jemná a pružná na dotek. Navíc čokoláda pozitivně působí vůči projevům stárnutí. Pokud Vás trápí pomerančová kůže, pak máme pro Vás dobrou zprávu. Budete-li si čas od času dopřávat čokoládovou „terapii“, pak budete moci očekávat viditelné zmírnění, až odstranění celulitidy. V neposlední řadě se pak kakaový prášek postará o výrazné zlepšení vzhledu Vaší pokožky.

Domácí horká čokoláda

Domácí horká čokoláda přijde vhod k čerstvé briošce na snídani, ale také místo svačiny, nebo před spaním. Co může být příjemnějšího, než být zachumlanými v teplém plédu s oblíbenou knížkou v ruce, či u krbu a popíjet domácí horkou čokoládu?

Jak si připravit takovouto pochoutku? Domácí horká čokoláda nemá co společného s mlékem, do kterého přimícháte rozpustné kakao s cukrem. Vyzkoušejte neošizenou, nefalšovanou horkou čokoládu, na které si můžete pochutnávat například v cukrárně. Rozpustné kakao vraťte zpět do přihrádky a místo něho sáhněte po tabulce čokolády s vysokým procentem kakaa.

Není čokoláda jako čokoláda

Je třeba rozlišovat čokoládu s vysokým procentem kakaa, čokoládu s nízkým procentem kakaa, čokoládovou pochoutku aj. Ta nejkvalitnější čokoláda je právě čokoláda s vysokým procentem kakaa, kolem 70% a výše. Na chuť takové čokolády je však třeba si zvyknout. Čokoládu má totiž celá řada z nás spojenou s výrazně sladkou chutí. Někdo také dává přednost bílé čokoládě. Nejedná se o čokoládu, jako takovou. Na druhou stranu v ní najdete máslo z kakaa.

Nechceme Vás přeformovat, abyste se při dalším nákupu čokolády jen soustředili na čokoládu hořkou s vysokým procentem kakaa. Ovšem pro přípravu domácí horké čokolády zcela jistě použijte takovouto čokoládu. Nemusíte mít obavy, že by byl horký nápoj hořký. Zjemníte ho totiž smetanou a mlékem.

Příprava domácí horké čokolády - ingredience

Pro šálek domácí horké čokolády budete potřebovat 50g čokolády s vysokým procentem kakaa, 150ml plnotučného mléka, 2 lžičky sladké smetany, 2 lžičky kvalitního sypkého kakaa.

Příprava domácí horké čokolády - postup

Tabulku čokolády nastrouhejte, nebo rozsekejte v sekáčku na ořechy, čokoládu. Do menšího rendlíku vlijte plnotučné mléko, přidejte smetanu. Vše zahřejte. Ovšem pozor, směs nesmí vařit. Poté do rendlíčku přidejte nastrouhanou čokoládu. Směs pečlivě míchejte metličkou, dokud se veškeré ingredience nespojí. Na závěr přisypte ještě sypký kakaový prášek. Směs již poté míchat nemusíte. Již v této fázi je možné si vychutnat čokoládový nápoj.

Nutná doba chlazení horké čokolády

Pokud však vydržíte, pak se budete moci těšit z mnohem lepší chuti. Rendlík s předpřipraveným nápojem dejte do chladničky, a to zhruba na pět hodin. Během této doby dojde k rozvinutí jednotlivých složek nápoje.

Těsně před podáváním ohřejte nápoj ve vodní lázni. Nápoj můžete ohřát přímo na ploténce, ovšem pak hrozí, že se čokoláda připálí.

Jakmile máte horkou čokoládu dostatečně ohřátou, stačí jí již jen vlít do připraveného hrnečku. A vychutnávání této lahodné dobroty může začít.

Zdá se Vám příprava domácí horké čokolády příliš zdlouhavá a pracná, ve srovnání s klasickým rozpustným práškovým kakaem? Věřte, ta trocha práce a čekání stojí za to.

Domácí čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky je možné si zakoupit v prodejně, cukrárně. Proč však nevyzkoušet domácí čokoládové pralinky? Pochutnat si na nich můžete jen tak, nebo s šálkem domácí horké čokolády.

Domácí čokoládové pralinky – ingredience

Na dvacet kousků čokoládových bonbónků budete potřebovat 1,5 tabulky bílé čokolády, 1,5 tabulky mléčné čokolády, 1 tabulku hořké čokolády, vlašské a lískové oříšky, čokoládovou rýži, perličky, domácí vaječný koňak, tuk.

Domácí čokoládové pralinky – postup

Ve vodní lázni postupně rozpusťte čokolády s tukem. Začít můžete například s mléčnou čokoládou. Připravte si vhodné formičky, nebo můžete například použít silikonová tvořítka na led, či platíčko po bonboniéře aj. V tomto případě platí, čím originálnější, tím lepší.

Vlijte mléčnou čokoládu do formiček a nechte ztuhnout. Poté nechte rozpustit bílou čokoládu a opět nalijte do formiček. Čokoládové pralinky můžete mít i plněné. Použít můžete například vaječný likér, který kápnete na vrstvu bílé čokolády. Poté rozpusťte hořkou čokoládu a opatrně ji vlijte na vaječný likér. Vršek můžete ještě dozdobit čokoládovou rýží, perličkami aj.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id16148 (rodina-finance.cz#23354)


Přidat komentář