Odšťavňovač - výběr

Co může být lepšího, než čerstvě vymačkaná, osvěžující šťáva z ovoce nebo zeleniny, plná antioxidantů, vitamínů. Kupované džusy Vám rozhodně čerstvě připravenou šťávu nenahradí. Zvažte nákup odšťavňovače, který si poradí s plody ovoce i zeleniny.

Typy odšťavňovačů

  • Odšťavňovač na principu odstředění
  • Tlakový odšťavňovač
  • Citrusovače

Firma přináší zcela netradiční nabídku na stávajícím trhu. Jsou velmi dobře fungující firmou, která vám nabízí komplexní služby v přípravě lisovaných šťáv. Vybírají pro vás jen ty nejnovější a nejkvalitnější výrobky.

Odšťavňovače nabízí převážně restauracím, gastronomickým podnikům, kavárnám apod., ale naše nabídka zahrnuje také ** přístroje určené domácnostem.** S přístroji se velmi lehce zachází, snadná je i údržba a čištění. Přístroje vyrobí jen nejkvalitněji vylisovanou šťávu.** **

Pro domácnost a gastronomii:

  • Citrusovače** **
  • univer. odšťavňovače
  • mixéry

Jsme rádi, že klientům po celé české republice můžeme vyhovět, aby si si nejen odšťavňovač ale i jiný výrobky objednávali právě na:

**
**

Odšťavňovač pracuje pomocí tlaku, kdy ovoce i zelenina je lisována při pomalých otáčkách, čímž nedochází ke zvýšení teploty, a ovoce, zelenina si zachovává mnohem více vitaminů, živin, enzymů i trvanlivost. V útrobách přístroje pracuje buď jedna, nebo dvě do sebe zapadající hřídele spirálovitého tvaru, které surovinu nejprve rozmělní a posléze tlakem protlačí sítkem. Tlakové odšťavňovače jsou vhodné i pro lisování listové zeleniny, bylin, ořechů či semen.

  • po výměně dílů, může odšťavňovač fungovat jako homogenizér - příprava pyré, zmrzliny, pomazánek.

Odšťavňovač na principu odstředění

Samotnému procesu odšťavňování u tohoto typu, předchází nastrouhání ovoce, zeleniny, a to za pomoci diskového struhadla a následném rozprostření kousků po jemném sítku v přístroji. Odstředivá síla je zapříčiněna díky vysokým otáčkám a to 3 až 15 tisíc ot./minutu. Následně odšťavňovač přetvoří kousky ovoce, zeleniny na sítku v lahodnou šťávu.

  • nejrychlejší z typů odšťavňovačů

  • vysoké procento výtěžnosti při zpracování ovoce, zeleniny

Odšťavňovač podle počtu otáček

  • Odšťavňovač s vysokým počtem otáček
  • Odšťavňovač s nízkým počtem otáček

Odšťavňovač s vysokým počtem otáček

  • ušetří čas

  • ušetří námahu

  • delší provozní doba odšťavňovače

Odšťavňovač s nízkým počtem otáček

  • zachování výživné hodnoty potravin

  • nutnost přestávky provozu odšťavňovače, zhruba po 30 minutách odšťavňování.

Parametry, podle kterých vybírat odšťavňovač

  • Typ odšťavňovače
  • Počet otáček
  • Objem nádoby na šťávu
  • Objem nádoby na zbylou tresť po ovoci, zelenině
  • Velikost vstupního otvoru
  • Hlučnost
  • Snadnost ovládání
  • Snadnost údržby
  • Možnost mytí v myčce na nádobí

Vychytávky odšťavňovačů

  • Stabilizátor otáček
  • Pojistka proti přehřátí
  • Bezpečnostní spínač zajišťující ochranu v případě nesprávného sestavení
  • Stabilita přístroje díky nožičkám
  • Protiskluzové plošky
  • Nádoba na vylisovanou šťávu s oddělovačem pěny
  • Nádoba na vylisovanou masu
  • Možnost vkládání velkých kusů ovoce, zeleniny, bez nutnosti krájení

  • Nerezové mikrosítko

  • Přihrádka na kabel

Bezpečné zacházení s odšťavňovačem

  • Nepoužívejte odšťavňovač ve venkovních prostorách.
  • Před zapnutím odšťavňovače zkontrolujte, zda je jeho ochranný kryt řádně zabezpečen.
  • Do otvorů v zapnutém odšťavňovači nikdy nevkládejte prsty, cizí předměty aj.
  • Nedotýkejte se ostrých břitů odšťavňovače.

Tipy, pro efektivní odšťavování

  • Před každým odšťavňováním ovoce i zeleninu pečlivě omyjte a pokrájejte na menší kousky.
  • V případě ovoce, které má pecky, odstraňte tyto pecky (meruňky, třešně, švestky, broskve, nektarinky aj.).
  • Používejte pouze čerstvé ovoce, zeleninu, protože obsahují nejvíce šťávy.
  • Ovoce nezbavujte slupky, kůry. Pouze tlusté kůry, například u pomeranče, ananasu, syrové červené řepy odstraňte.
  • Odstraňte jádra citrusových plodů, protože by šťáva byla hořká.
  • V případě, že připravujete šťávu z různých druhů ovoce, zeleniny, nejprve použijte měkčí a následně tvrdší plody.
  • Po vymačkání ovoce, šťávu co nejdříve vypijte. Vitamíny se totiž brzy po vymačkání ztrácejí.
  • Čím bude ovoce, zelenina měkčí, tím získáte hustší šťávu.


Vhodné ovoce a zelenina pro odšťavňování

  • Ananas
  • Celerová nať
  • Jablka
  • Hroznové víno
  • Granátové jablko
  • Červená řepa
  • Pomeranče
  • Okurky
  • Mrkev
  • Špenát
  • Hlávkový salát

Ovoce obsahující škrob, nejsou vhodné pro odšťavňování. V tomto případě použijte kuchyňský robot, či mixér. Týká se to ovoce: banány, avocado, fíky, mango, papaya aj.

Péče o odšťavňovač

  • Nejprve odšťavňovač vypněte a odpojte ze zásuvky.
  • Následně rozeberte odšťavňovače, abyste mohli veškeré díly umýt.
  • Jednotku s motorem neponořujte do vody, či jiné kapaliny. Motor udržujte v suchu, pro jeho očištění použijte pouze vlhký hadřík.
  • Pro čištění odšťavňovače nepoužívejte žádné brusné přípravky ani drátěnky.
  • Veškeré umyté části vždy pečlivě osušte.

 

Šťávy plné vitamínů

  • Energetický koktejl

2 hrnky očištěné mrkve, ½ hrnku okurky salátové, 12 špenátových listů, 1 oloupaný citron, 1 očištěný hrnek celeru, 1 jablko, 1 rajské jablko, 2 lžíce medu. Veškeré suroviny, kromě medu, zpracujte v odšťavňovači. Do směsi poté přidejte med a zamíchejte. Můžete doplnit kostkami ledu.

  • Exotická bomba

Hrnek nakrájeného ananasu oloupaného, hrnek nakrájených jablek bez stopek, 2 malé očištěné mrkve, oloupaný pomeranč, 2 celerové natě, oloupaný citron. Veškeré suroviny zpracujte v odšťavňovači, promíchejte. Můžete doplnit několika kostkami ledu.

Vitamíny v ovoci a zelenině

Jablka

  • Zdroj vitamínu C, B, E, A
  • Minerály: hořčík, železo, draslík
  • Pektin - snižuje hladinu cholesterolu
  • Kyselina listová
  • Málo kalorií
  • Vysoký podíl fruktózy
  • Pomáhají proti zácpě
  • Přirozený prostředek proti revmatizmu
  • Snižují hladinu cholesterolu a hladinu krevních tuků
  • Posílení imunitního systému
  • Zlepšení činnosti střev
  • Normalizace střevní mikroflóry
  • Zbavení organismu nežádoucích i zatěžujících látek
  • Prevence proti Alzheimerově chorobě
  • Prevence proti rakovině tlustého střeva

Ananas

  • Zdroj vitaminu C, B1, B2
  • Kyselina listová, kyselina citronová, kyselina jablečná
  • Bromelain
  • Minerální látky a stopové prvky (měď, draslík, hořčík, železo)
  • Podporuje trávení
  • Vhodný při pocitech plnosti v břiše
  • Vhodný při nedostatečném vyprazdňování žaludku
  • Vhodný při redukčních dietách
  • Vhodný pro jedince trpící neplodností
  • Zabraňuje tvorbě karcinogenních látek, vznikajících v žaludku během chemické reakce mezi dusitany a proteiny

** Pomeranč**

  • Zdroj vitaminu C
  • Pektiny - podpora zažívání
  • Preventivní prostředek proti nachlazení
  • Snižuje krevní tlak
  • Snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Snižuje tělesnou teplotu
  • Prevence proti rakovině

Červená řepa

  • Zdroj vitaminu C, E
  • Zdroj betakaroténu
  • Kyselina listová - důležitá v těhotenství, snížení možnosti potratu
  • Vápník, železo
  • Křemík - pro růst nehtů, vlasů, zdravé kůže
  • Prospívá cévám, mozku
  • Odvádí z těla jedovatý hliník
  • Odstraňuje zácpu a průjem
  • Zvyšuje tvorbu červených krvinek
  • Má regenerační vliv na játra, tělesné buňky
  • Snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Prospívá cévnímu systému
  • Vyživuje nervy
  • Má protisklerotické účinky
  • Ovlivňuje pozitivně tvorbu inzulínu
  • Podporuje látkovou výměnu
  • Vylučuje škodlivé látky z těla
  • Pozitivní vliv na zrakovou ostrost

Mrkev

  • Zdroj provitaminu A
  • Zdroj vitaminu B, C, E, K, D,
  • Minerální látky (hořčík, vápník, železo), stopové prvky
  • Éterický olej - působí proti střevním parazitům
  • Vláknina - reguluje pohyb stolice, zklidňuje střevní sliznici
  • Pomáhá při očních onemocněních
  • Pomáhá při kožních chorobách, gastritidě, nadbytku žaludeční kyseliny, kolitidě
  • Prevence proti rakovině
  • Posiluje zubní sklovinu
  • Působení proti zácpě
  • Účinná proti šedému zákalu

Paprika

  • Zdroj vitaminu C, D, E, B6, B12, karoten, riboflavin, niacin
  • Minerální látky a stopové prvky (sodík, dusík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď, zinek, mangan)
  • Antioxidační účinky, chrání před rozvojem zhoubných nádorů
  • Dodává více než trojnásobek denní doporučené dávky vitaminu C
  • Chrání oběhovou soustavu
  • Mírné projímadlo
  • Podporuje trávení
  • Podporuje tvorbu žaludečních šťáv
  • Prevence rakoviny
  • Vhodná při redukčních dietách

Zelí

  • Zdroj vitaminu C, B, E, K, provitaminu A
  • Minerální látky a stopové prvky (draslík, sodík, vápník)
  • Fytochemikálie
  • Přináší úlevu zanícenému žaludku
  • Účinné při pálení žáhy
  • Účinné při pocitu plnosti
  • Pomáhá k odstranění střevních parazitů
  • Účinné při vodnatelnosti, otocích
  • Vhodný při redukčních dietách
  • Vhodný při osteoporóze
  • Vhodný pro diabetiky
  • Prevence rakoviny

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id15889 (rodina-finance.cz#21234)


Diskuze a zkušenosti

Denny | 02.01.2012 23:27
Dobrý obchod na odšťavňovače Koupila jsem si odšťavňovač u fresh juice a jsem opravdu spokojená. Doporučuji.


Přidat komentář