Kuchyňské nože - keramické, titanové hybridní nože

Upřednostňujete jen tu nejvyšší kvalitu u zboží, kterým si vybavujete domácnost, ať už se jedná o nábytek nebo nejrůznější pomocníky a doplňky? Představujeme Vám do detailu propracované keramické nože a novinku na trhu titanové hybridní nože.

Než Vám v tomto tématu přiblížíme keramické a titanové hybridní nože , dovolujeme si Vám představit eshop keramický nůž.cz. Na tomto eshopu máte možnost pořídit si jak keramické tak titanové hybridní nože.

Titanové hybridní nože

Řada kuchyňských nožů vyrobených FOREVER Co., Ltd. v Japonsku kombinují titan, keramické částice a stříbro v novém patentovaném procesu.
Titan Hybrid nože jsou revoluční kuchyňské nože 21. století, které nabízejí to nejlepší z designu, řemeslné a nejmodernější japonské technologie v jednom vysoce kvalitním produktu.
Výsledkem mnohaletého výzkumu japonských mistrů jsou výjímečné kuchyňské nože, které vynikají svou špičkovou ostrostí a odolností v každodenním použití za přijatelné ceny.

Forever titanové nože jsou tvořeny za vysokých teplot a slisovány pod obrovským tlakem. Tyto nože jsou jedinečné svého druhu na světě. Ostatní "titan" nože mají pouze povrchové vrstvy, které nikdy nezasahují přes ostří, tím nikdy nemohou docílit ostrosti a odolnosti jako je tomu u Forever titan nožů.

Při krájení s těmito noži se člověk neubrání dojmu, který ještě do teď nepoznal-co je opravdu dokonale ostrý nůž.

Výhody Titan Hybrid nožů:

  • titan  zaručuje pevnost, flexibilitu, lehkost (váží pouze 70 - 80g v závislosti na délce ostří) a odolnost proti korozi
  • keramické částice poskytují vynikajicí ostrost a životnost čepele, zároveň díky spojením s   titanem nečiní nože křehkými
  • stříbro má antibakteriální vlastnosti - nezávislou, japonskou společností
    Food Research Laboratories bylo zjištěno, že Forever nože zabraňují šíření bakterií včetně salmonely, stafylokoky a prameny E Coli.
    Forever nože umožňují připravovat jídla s klidnou myslí.
  • nemusí se brousit měsíce a roky každodenního používání
  • přesnost řezu
  • odolnost proti skvrnám
  • nezanechává pach ani chuť ocele
  • perfektně vyvážené těžiště
  • při krájení potraviny okamžitě neoxidují a proto je zachována jejich čerstvost po dlouhou dobu
  • snadná údržba

Po stopách výroby keramického nože

Keramický prášek oxidu zirkonia se smísí se zušlechťujícími aditivy a speciálním anorganickým pojivem. Mletí prášku i přimíchávání aditiv probíhá po dobu několika dní. Tímto způsobem připravený prášek se následně formuje pod extrémním tlakem, a to až 3 000 kg/cm2 a následně vypaluje v přísně střežených krocích při teplotách mezi 1000 – 1600°C. Keramická čepel během vypalování změní velikost až o celou jednu třetinu. Po vychladnutí, které kvůli odstranění vnitřního pnutí trvá až 36 hodin, dosahuje již tvrdost čepele keramického nože 8,2 st. Čepel keramického nože se pomocí diamantového kotouče brousí a leští tak dlouho, než získá konečný tvar, a k ní se následně připojí rukojeť.

Důvody, proč si pořídit keramický nůž

  • Keramický nůž vykazuje až o třetinu lehčí hmotnost.
  • Keramický nůž z oxidu zirkoničitého vydrží být ostrý až 10x delší dobu.
  • Materiál nože nezpůsobuje oxidaci, kdy ani ovoce a zelenina na řezné ploše nemění svoji barvu a navíc si podrží maximum svých vitamínů. Při zpracování ovoce, zeleniny keramickým nožem, v nich zachováte všechny i všechny enzymy.
  • Práce s keramickým nožem je velmi pohodlná a snadná, a to díky vysoké ostrosti i ergonomické rukojeti vyrobené z měkčeného plastu.

Jedinečnosti keramického nože

Keramický nůž je:

  • vysoce hygienický,
  • pokrmy se při krájení na nůž nelepí,
  • nealergenní,
  • nerezaví.

Výhody keramického nože

  • je znamenitě vyvážený a přesto velmi lehký,
  • velmi snadno se čistí, lze jej umývat v myčce na nádobí,
  • je zcela hygienický, použitý materiál zabraňuje jakýmkoliv chemickým reakcím, či rozmnožováním bakterií, které oproti tomu mohou vznikat u nerezových nožů,
  • při krájení nemusíte vynaložit mnoho energie, potraviny se keramickým nožem velmi jednoduše krájí,
  • nezanechává nepříjemně kovovou příchuť ani zápach,
  • je skoro tak tvrdý, jako diamant,
  • je vyroben z netříštivého oxidu zirkonia,
  • nedělají se na něm skvrny,
  • nerezaví,
  • nepotřebuje žádné přeostřování čepele,
  • je o hodně hladší, než kovový nůž,
  • nemění barvu,
  • nezastaví ho různé kyseliny, zásady, barviva, které jsou obsažena v potravinách,
  • disponuje nelepivým povrchem,
  • disponuje ostrou čepelí, která zůstává mnohem déle ostrá, a to i po dobu několika let.

Vhodný povrch pro krájení keramickým nožem

Za velmi vhodný povrch je dřevo, dřevěné prkénko. Keramickými noži nekrájejte na tvrdých podkladech, kterými jsou například sklo, kámen, kov, porcelán, keramika, došlo by k jejich ztupění. Keramické nože jsou na krájení. Rozhodně nejsou určené k sekání, míchání, vykosťování a na krájení mražených potravin, opět by mohlo dojít k jejich poškození.

Dostupné keramické nože podle velikosti čepele

  • Keramické nože s čepelí 4 cm
  • Keramické nože s čepelí 5 cm
  • Keramické nože s čepelí 8 cm
  • Keramické nože s čepelí 10 cm
  • Keramické nože s čepelí 12 cm
  • Keramické nože s čepelí 13 cm
  • Keramické nože s čepelí 15 cm
  • Keramické nože s čepelí 16 cm
  • Keramické nože s čepelí 18 cm

Cenové relace keramických nožů

  • Keramické nože do 500 Kč
  • Keramické nože od 500 do 1000 Kč
  • Keramické nože od 1000 do 1500 Kč
  • Keramické nože od 1500 Kč

Jak krájet keramickým nožem

Potraviny krájejte pohybem vpřed a vzad. Rozhodně je nekrájejte páčením a pohyby čepelí do stran. Krájet byste měli na umělé nebo ještě lépe dřevěném prkénku. Je lepší, pokud krájené potraviny hrnete tupou stranou ostří a keramické nože uložíte vždy v dřevěném stojánku nebo originální krabičce.

Nevhodné potraviny pro krájení keramickým nožem

  • Kokosový ořech
  • Tvrdé pečivo
  • Zmrazené potraviny
  • Maso spolu s kostmi
  • Slupka ananasu

Vhodné potraviny pro krájení keramickým nožem

  • Maso, uzeniny, slanina, špek, vykostěné maso, rozmražené maso
  • Měkké pečivo
  • Sýry
  • Bylinky
  • Vajíčka natvrdo
  • Ovoce – jablka, kiwi, hrušky, citrusy, jahody, banány, meloun, ananas, broskve, avokádo a další.
  • Zelenina - cibule, mrkev, cuketa, hlávkový salát, okurky, rajčata, papriky, hlávkové zelí, čínské zelí, celer, kedlubny a další.

Způsob broušení keramických nožů

Keramický nůž neostřete běžným brouskem, který je určen k broušení nožů s ocelovou čepelí. Keramické nože si můžete sami doma nabrousit, jen je potřeba být v tomto zběhlý, aby nedošlo k tzv. mikro prasklinkám, které jsou sice viditelné pouze mikroskopem, ale prasklinky se mohou postupně zvětšovat a časem může dojít k znehodnocení nože.

Péče o keramické nože

K čištění nožů nepoužívejte žádné agresivní čisticí prostředky, ani drátěnky. Keramické nože můžete umývat ručně, pod tekoucí vodou, nebo také v myčce na nádobí. V případě, že se rozhodnete pro myčku, tak vkládejte nože tak, aby se nedotýkali jiných náčiní, nádobí, aby nedošlo k jejich případnému poškození. Po umytí nožů je nechte jednoduše oschnout.

Bezpečné zacházení s keramickým nožem

  • U keramického nože můžete oštípat ostří, v případě, že budete krájet tvrdě předměty, jako jsou kosti nebo mražené výrobky. Jestli se pokusíte nožem něco páčit, hrozí, že zlomíte čepel.
  • Při pádu na zem hrozí odštípnutí špičky u keramického nože, ale ve většině případů se keramickému noži nic nestane. V případě, že se ulomí malá část špičky, není důvodu, abyste nůž nadále nepoužívali.
  • Vyvarujte se toho, aby se keramický nůž dostal do styku s otevřeným ohněm, protože keramika teplo přenáší.
  • Nože skladujte mimo dosah dětí, mohlo by snadno dojít k případnému úrazu.
  • Snažte se, aby Vám nůž nespadl na jakýkoliv tvrdý povrch.

Jak skladovat keramické nože

Při pořizování keramických nožů je dobré si rovnou pořídit i tzv. dřevěný blok, do kterého si nože uložíte, nebo si přímo zakupte sadu, která se sestává z bloku a nožů. Místo dřevěných bloků můžete používat chrániče čepelí, tzv. ochranný kryt, který slouží k uchování ostrosti keramického nože a zabezpečuje stálost s okolními vlivy. V případě, že si nebudete pořizovat tento blok, můžete samozřejmě nože uschovat v zásuvkách, ovšem je nutné je uložit jednotlivě tak, aby se čepele nedotýkali tvrdých předmětů.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id14460 (rodina-finance.cz#21967)


Přidat komentář